El Pesa i Pesa arriba a terres de Lleida a través de Quàlia de l'Associació Alba

El menjador de l'Escola Maria Mercè Marçal de Tàrrega, gestionat pel servei de Quàlia projectes educatius de l'Associació Alba, s’ha adherit al PESA I PENSA, un projecte de sensibilització sobre el malbaratament d'aliments al menjador escolar impulsat l’any 2014. Es tracta de la primera escola de la província de Lleida en sumar-se a aquest projecte educatiu.

El servei de Quàlia comença a desenvolupar el projecte el 16 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació, i ho farà al llarg de tot el curs com a prova pilot. La previsió és que Quàlia l’implanti en 4 menjadors més de forma progressiva per tal de sensibilitzar els infants i les seves famílies sobre el problema del malbaratament alimentari.

A través d’aquesta iniciativa es fomenta una actitud responsable vers el consum entre els infants i és una oportunitat educativa per a assolir hàbits alimentaris saludables, segons Martí García, impulsor de la iniciativa PESA I PENSA.

Des de l’Ampa de l’Escola Maria Mercè Marçal valoren molt positivament que Quàlia hagi proposat tirar endavant el projecte a l’escola i esperen que sigui una via perquè els infants preguin consciència sobre el malbaratament del menjar.

Al llarg d’aquest curs una trentena d’escoles de Catalunya s’han adherit al projecte a través de la implicació dels serveis de menjador escolar i de la comunitat educativa, principalment a la província de Barcelona, però també a les de Girona i Lleida.
L’any 2015 Campos Estela va quedar finalista dels Premis de l’European Week of Waste Reduction a Budapest després que l’Agència de Residus de Catalunya nominés el PESA I PENSA per al guardó.

Pesa i Pensa
Projecte de sensibilització contra la generació de residus i el malbaratament d’aliments a l’escola
Amb el suport de