Pesa i Pensa a l’Escola Sant Domènec, Premi Escola Verda 2015

El projecte “Pesa i Pensa” desenvolupat a l’Escola Sant Domènec de La Ràpita per l'equip de Campos Estela ha rebut el Premi Escoles Verdes 2015 en la categoria d’actuació singular directament vinculada al consum responsable. Es reconeix així la feina realitzada pels alumnes de l’escola, l’equip docent i el mateix equip de menjador de Campos Estela, impulsora d’aquest projecte des que va desenvolupar una prova pilot l’any 2014.

Un grup de Mestres, famílies, alumnes i representants de Campos Estela van rebre el Premi en un acte celebrat el 28 de novembre al Cosmocaixa (Barcelona). Dins la mateixa categoria van resultar guanyadores del Premi Escoles Verdes dues actuacions més: l’espai d’intercanvi “De mans a mans”, de la Llar d’infants municipal La Ginesta de Sant Esteve Sesrovires i el projecte “Volem ser consumidors responsables”, de l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès.

Els encarregats de lliurar els Premis Escoles Verdes 2015 van ser el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot i la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d’Ensenyament, Teresa Pijoan.

L’objectiu del Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya és reconèixer públicament iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat fetes per escoles que tenen el Distintiu d’escola verda.

Pesa i Pensa
Projecte de sensibilització contra la generació de residus i el malbaratament d’aliments a l’escola
Amb el suport de