Pesa i Pensa al IV Fòrum XESC Baix Llobregat

Un grup d’alumnes de l’Escola Mercè Rodoreda (Martorell) ha participat al IV Fòrum de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya amb el projecte Pesa i Pensa, posat en marxa per Campos Estela durant el temps del migdia. La trobada, que s’ha celebrat a l’Espai Maragall de Gavà, ha reunit més de 130 alumnes i 65 mestres de 34 centres de primària del Baix Llobregat.

El fòrum s’ha organitzat sota el lema de “Residus? Reflexiona-hi, Reaprofita’ls, Responsabilitza-te’n” i ha comptat amb diversos espais d’intercanvi d’experiències. Es tractava que tant l’alumnat, per una banda, com el professorat per l’altra, coneguessin totes les accions dutes a terme a les escoles i poguessin fer aportacions per millorar cadascuna de les activitats. Tots el projectes educatius s’han presentat a través d’infografies i la del Pesa i Pensa, destinada a sensibilitzar sobre el problema del malbaratament alimentari als menjadors, ha generat interès entre els participants.

Per completar la jornada també s’ha ofert tast de diferents experiències sobre residus per generar idees aplicables a les escoles a càrrec de l’Agència de Residus de Catalunya, Rezero i el programa Escoles+Sostenibles de l’Ajuntament de Barcelona. Com a cloenda s’ha celebrat un mercat d’intercanvi.

Pesa i Pensa
Projecte de sensibilització contra la generació de residus i el malbaratament d’aliments a l’escola
Amb el suport de