Propostes Educatives

L'equip pedagògic del projecte Pesa i Pensa ha preparat una selecció d'activitats per a treballar el tema del malbaratament alimentari i la sostenibilitat, reflexionar sobre les seves causes i conseqüències i desenvolupar diferents competències a través de diferents materials educatius.
La gran majoria d'activitats, que tenen un component lúdic, poden connectar les hores lectives amb temps educatius més informals com podrien ser el del menjador a l'escola, i, per descomptat, amb el temps d'oci en família.

Les fitxes educatives de cada joc, recepta o activitat contenen informació sobre el grup d'edat més adequat, com funciona cada dinàmica, quins recursos necessitarem, quina durada tenen totes les propostes i si es poden realitzar de manera individual o grupal.

Les propostes educatives permeten treballar valors, contribueixen a prendre consciència de com cuidar millor el planeta i es poden combinar entre elles segons les preferències de cadascun, així com realitzar en diferents contextos:

En família

Durant el temps d'oci compartit amb els nostres

A l'escola

Durant les hores lectives guiats per l'equip de professors i professores
Durant el temps de menjador amb dinamització per part de l'equip de monitors

Què necessitem per posar en marxa el Pesa i Pensa?

Doncs, simplement tenir a l'abast eines que ens permetin registrar les dades diàriament i de la forma més fàcil possible. La recollida de dades sistemàtica és la que ens ajudarà a tots, educadors i alumnes, a treure'n conclusions i proposar idees per reduir el malbaratament d'aliments. A través de les gràfiques podrem observar amb perspectiva què passa al nostre menjador, amb quins ingredients i coccions van a parar més aliments a la brossa o si el fet que el projecte es vagi introduint en un menjador té algun efecte en la relació dels alumnes amb els àpats.

Estàndards pels infants

Suports visuals

Stand promocional Pesa i Pensa

Suma’t al Pesa i Pensa

Vols desenvolupar el Pesa i Pensa? Posa’t en contacte amb nosaltres
Vols registrar-te a l’app?
Pesa i Pensa
Projecte de sensibilització contra la generació de residus i el malbaratament d’aliments a l’escola
Amb el suport de